AutaNet.cz forum / Technická a jiná témata / Kupuji auto, rozhoduji se ... / Vyplatí se kupovat nové auto?
Vloženo:  15 Dec 2009 03:24   Naposledy editováno: admin
Četl jsem hodně článků, kde autoři píší o tom, že koupit nové auto je hodně prodělečné. Navíc nová auta jsou podstatně dražší než auta ojetá. Když si pořídíš třeba nový Volkswagen Passat Variant, dáš za něj v základní verzi 686 tisíc (2.0 TDI, 81 kW). Ojetý vůz, dva roky starý pořídíš už za 350 tisíc. Nový Passat po několika desítek kilometrů jízdy už neprodáš za 600 tisíc, možná ani ne za 550 tisíc. Pokud máš štěstí, dáš za běžnou udržbu ojetého vozu 50 - 80 tisíc. Tři roky pojezdíš a zase vyměníš za novější. Celkem ztratíš cca 200 tisíc. No a u nového? Dejme tomu, že údržba bude levnější, ale cena se po 3 letech sníží o cca 300 tisíc, jestli ne víc. Takže, když to sečtu a porovnám, tak u ojetého Passatu přijdu za 3 roky o 280 tisíc a u nového o 350 tisíc. Nebo se pletu?
Vloženo:  23 Dec 2009 00:23
No tak dobre si počital. Asi fakt sa oplatí kupovať jazdené. Avšak niekto zase povi, ze nove je nove...
Vloženo:  19 Feb 2010 11:46
levné autodíly od nás, slevy na všechny díly od vybraných dodavatelů www.dej-si-pauzu.com
Vloženo:  05 Mar 2010 12:47
Dobrý den,
chtěl bych poradit, chci si koupit auto do 300 000 kč.Ročně najezdim tak 22t km. 50% dálnice, 50% město. Teď jezdim v peugeot 405 1.9 td. Chci od něj abych do něj co nejméně investoval nejméně 5 let, takže spolehlivé, motor je mi jedno jestli benzin nebo nafta ,ale aby trochu jelo,ale ne zase závoďák, prostě abych neměl problémy s předjetim auta.
Spotřeba do 8l/100km průměr. Výbava , mi stačí klima, el. okna, centrál, což je standard a vzhled moderního auta,abych se za něj nemusel stydět.
Konkrétně mám zájem buď nový renault megane 1.6i s 5 letou(100tkm) zárukou,nová kia ceed 1.6i se 7letou(150tkm) zárukou nebo škoda octavia II 1.9 tdi, 1.6fsi ojetá ve výborném stavu.
Jde mi hlavně o to, jestli koupit nové auto se zárukou, nebo jeté a spolehlivé bez investic, což si myslím ža ta octavia odpovídá?
Kolik by měla mít max najeto ta octavia abych s ní najel 130tkm bez problému a velkých investic?
Na značce mi nezáleží, takže kdyby jste mi poradili jiné podobné auto, než z těch tří o kterých jsem psal?
Vloženo:  07 Mar 2010 11:49
Dobry den! tak to jsme na tom stejne.take se rozhoduji mezi renaul Megane a Kia ceed.Jeste bych pridal mozna novy Ford Fiesta.Tak jak jste se nakonec rozhodl?
Vloženo:  15 Oct 2011 13:21
Auto se rozhodně nevyplatí kupovat nové jelikož jenom když vyjedete z obchodu ztrácí zhruba 20% ceny, což je hodně.
Vloženo:  09 Nov 2011 13:37
Auto je nejhorší investice. Rozhodně bych nové asi nekupovala. Hned jak se koupí, ztrácí hodnotu. Je to skoro jak s počítačem, i když tam je to ještě rychlejší :-)