AutaNet.cz forum / Diskuze podle značek automobilů / Seat / Zamrznul Seat
Vloženo:  14 Dec 2010 21:16
Ahoj,chtěl by jsem poprosit o radu,nedávno jsem koupil Seat Cordobu a mám problém s tím,že zamrzá,nemohu se nyní dostat do auta předními dveřmi,ani od spolujezdce..Vyzkoušel jsem snad vše,namazat gumy silikonovým olejem,jelením lojem,zámek jsem vystříkal olejem,nepamatuji si již název,ale měl jsem ho do mechanika a byl něco jako WDéčko..Opravdu už si nevím rady,auto je z bazaru a prý ho myli,takže asi bude pěkně vlhké a zmrzlé,ale nemohu se dostat do auta a je to pěkná otrava..Děkuji za rady..
Vloženo:  16 Dec 2010 00:54
No a to se tam nemůžeš dostat že přimrznou ty dveře a nejdou prostě ani hrubou silou otevřít, nebo nejde otevřít zámek?

Jestli přimrzají gumy, tak rozhodně ten silikonový olej, já teda používám silikonovou vazelínu, která se používá v elekrotechnice, např. se dává i do PC mezi procesor a chladič. Nevysychá, nemrzne, ale nesmí se smíchat s vlhkostí - jestli jsou gumy mokré, tak sundat, vyprat, pořádně vysušit a až pak natřít silikonem. Případně koupit gumy nové, to nejsou nijak drahé záležitosti, není třeba upně originál, většinou. Jen shodný profil.